Hoe kies je de juiste RC auto voor jouw behoeften en vaardigheden?

Hoe kies je de juiste RC auto voor jouw behoeften en vaardigheden

Een RC auto is een schaalmodel auto die je op afstand kunt besturen. Afhankelijk van het model worden ze aangedreven door een elektrische- of brandstofmotor. Aangezien er allerlei verschillende soorten RC auto’s zijn, is het kiezen van het juiste exemplaar niet eenvoudig. Daarom geven we je in dit artikel vier factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste RC auto voor jouw behoeften en vaardigheden.

Ervaringsniveau

Om te beginnen is het aan te raden om rekening te houden met je ervaringsniveau. Ben je een beginner of heb je al ervaring met het besturen van RC auto’s? Op basis hiervan kun je bepalen of je op zoek moet gaan naar een eenvoudig te besturen model of dat je behoefte hebt aan meer geavanceerde functies. Ben je op zoek naar een goed merk voor RC auto’s? Arrma RC is ontstaan door gepassioneerde RC rijders die precies weten wat er bij een RC auto belangrijk is.

Type terrein

Ook het type terrein waarop je van plan bent om met je RC auto te gaan rijden is van grote invloed op je keuze. Zo zijn sommige RC auto’s specifiek ontworpen voor onverhard terrein, terwijl anderen beter geschikt zijn voor gladde oppervlakken. 

Schaalgrootte

RC auto’s zijn verkrijgbaar in verschillende schaalgroottes, waarvan 1:10, 1:12 en 1:18 het meest voorkomen. De schaalgrootte bepaalt het formaat van de auto en is van invloed op het gebruik ervan. Kies daarom een schaalgrootte die past bij je beschikbare ruimte. Naast het merk Arrma RC is ook het merk Traxxas een aanrader. De modellen zijn over het algemeen gunstig geprijsd en bovendien vrijwel allemaal waterdicht. 

Elektrisch of brandstof aangedreven

RC auto’s kunnen elektrisch of brandstof aangedreven zijn. Over het algemeen zijn elektrische RC auto’s makkelijker te gebruiken en zijn brandstof modellen krachtiger. Ben je een beginner? Dan is een elektrisch aangedreven RC auto vermoedelijk het meest geschikt. Heb je al enige ervaring op het gebied van RC rijden? Dan kun je ook een brandstof aangedreven exemplaar overwegen.

Met een RC auto kun je veel plezier beleven. Niet alleen als kind, maar ook volwassenen rijden er graag mee. Het kiezen van de juiste RC auto is niet eenvoudig. Je maakt de juiste keuze door ten eerste rekening te houden met je ervaringsniveau. Dit bepaalt in hoeverre geavanceerde functies nuttig voor je zijn. Ook het type terrein waarop je wil rijden en de schaalgrootte van de RC auto spelen een grote rol bij je keuze. Tot slot raden we je aan om goed na te gaan of je voor een elektrisch of brandstof aangedreven model kiest.