Bescherm je geld en investeer in goud 

In deze tijden wil je voorkomen dat je geld minder waard wordt. Dit kan je doen door slim te belegen of bijvoorbeeld te investeren in goud. Lees er meer over in dit artikel. 

Wat moet je nu met je spaargeld? Je hebt een bankrekening vol, en je wordt overspoeld met tips over wat je met je geld zou moeten doen. Veel zullen zeggen dat het nu de tijd is om in te stappen in crypto. Maar die cryptomarkt maakt je toch een beetje onzeker en je bent bang dat in de komende jaren toch de bubbel gaat barsten. Goud kopen en verkopen kan een hele goede optie zijn om de waarde van je geld te behouden en misschien zelfs te zien stijgen. Lees verder voor 5 goede reden waarom jij zou moeten investeren in goud. 

Goud is veilig 

Een goudstaaf is een stuk veiliger dan een munt. Daarnaast is het ook veel vaster in waarde dan een munt of wanneer je crypto kopen wil. Dit is omdat je bijna in ieder lang een andere betaalmunt hebt. Van het edelmetaal goud is er maar één. Dat betekent dat het overal dezelfde waarde heeft. Hierdoor is het veel meer van een vaste waarde. 

Goud is universeel 

We zeiden het net al even, maar je kan met goud overal betalen. Niet in de supermarkt natuurlijk, maar wel in ieder land. Stel jij koopt in Nederland 100 gram goud, dan kan jij in Brazilië dit omwisselen en andersom. Een heel vast betaalmiddel dus overal ter wereld. 

Goud is anoniem 

Wil jij in de anonimiteit handelen, dan is goud het product om dat te doen. Zo kan je goud gemakkelijk om laten smelten en kan het hierdoor onvindbaar zijn. Hiermee willen we je natuurlijk niet aansporen om er criminele activiteiten mee te sponsoren. Maar in de criminele wereld wordt goud vaak gebruikt als betaalmiddel.

Goud is fysiek 

Bij een investering in een dienst zal je het niet aan kunnen raken. Jij hebt bijvoorbeeld een aandeel in een bedrijf, die kan je alleen in geld weer innen, maar je zal dit aandeel nooit fysiek in handen krijgen. Bij goud is dit heel anders. Goud is namelijk een fysiek product. Je kan letterlijk zien waar je in investeert. 

Goud stijgt 

Hoe je het ook went of keert. Goud zal altijd in waarde blijven stijgen. Dit komt doordat het een product is dat schaars wordt. Na verloop van tijd zal het steeds moeilijk zijn om goud ergens te delven. Hierdoor zie je ook dat goud in waarde blijft toenemen.

Hoe kan je goud handelen? 

Je kan dus goud en zilver kopen, maar er zijn verschillende manieren om dit te doen. Wij zetten er twee voor je op een rij:

Fysiek goud kopen 

Wil jij het echt in handen hebben dan kan je goud zelf kopen. Dit wordt fysiek voor je bewaard in je eigen kluis. Ook kan je natuurlijk bij een juwelier zelf wat kopen. Dit moet je alleen wel veilig zien te bewaren. 

Beleggen in goudmijnen 

Er zijn een aantal grote bedrijven op de wereld die nog steeds goud delven. Deze goudmijnen verkopen aandelen. In dit geval zal je het goud nooit in handen krijgen. Hier vind je meer informatie over goudmijnen.