De 5 populairste Ethereum NFT-projecten van 2022

NFT’s zijn de nieuwe grote trend van de cryptomarkt. Ze brengen tegelijkertijd een revolutie teweeg in zowel de financiële wereld als de kunstwereld. Crypto-enthousiastelingen hebben inmiddels duizenden manieren gerealiseerd om te investeren in kunst, muziek en sport met behulp van NFT’s. Als het gaat om NFT-projecten, wordt blockchaintechnologie gebruikt om de uniciteit en het eigendom van een digitaal kunstwerk vast te leggen, dat vervolgens via verschillende platformen wordt verkocht. Elk van deze verkopen worden geregistreerd op de blockchain, waardoor een digitaal ecosysteem ontstaat dat door niemand kan worden gewijzigd. Terwijl Cardano, Solana en andere blockchains steeds populairder worden, werpt Ethereum zich op als de belangrijkste speler in de wereld van NFT’s. Temidden van speculaties van investeerders over vertragingen in de ETH 2.0 upgrade, leiden de Ethereum NFT-projecten de aandacht weg van deze controverse. In dit artikel hebben we de top NFT- projecten op een rijtje gezet waarin je kunt investeren door het kopen van Ethereum.

CryptoKitties

CryptoKitties is een populair Ethereum NFT-project dat blockchain technologie gebruikt. Het project is ongelooflijk populair en is een van de meest uitgediepte NFT-projecten op de markt. In het spel kun je virtuele kat NFT’s fokken, verzamelen, ruilen en beheren.

Axie Infinity

Axie Infinity is populair in de NFT-markt als een van de meest populaire NFT-spellen. Het spel werd gelanceerd in 2018 en heeft bijna 2 miljoen spelers van over de hele wereld. Axie Infinity is eigenlijk een populair Ethereum NFT-project waarmee spelers kunnen deelnemen aan een handelsgevechtspel waarin spelers wezens zoals Axies kunnen trainen en laten groeien.

Decentraland

Decentraland is een virtuele online space dat volledig 3D is. Het platform is gebouwd op de Ethereum blockchain en heeft sinds de lancering in 2020 enorme stappen gezet. Het platform stelt spelers in staat om percelen land te kopen met behulp van de eigen crypto-token MANA. Spelers kunnen land kopen en Decentraland verkennen.

CryptoPunks

CryptoPunks werd opgericht in 2017 en is een van de eerste, maar toch de meest succesvolle Ethereum NFT-projecten op de markt. Elk van deze Punks wordt algoritmisch gegenereerd, maar de verzamelobjecten zijn beperkt tot 10.000 Punks. Menselijke Punks zijn het meest populair onder investeerders, maar er zijn ook andere soorten.

NBA TopShot

NBA TopShot is een marktplaats voor NBA Fans. Fans kunnen hoogtepunten van de NBA wedstrijden zoals videoclips kopen als NFT. NBA TopShots wordt genoemd als een van de meest invloedrijke Ethereum NFT-projecten van 2021.

Waar kun je Ethereum kopen?

Wil je beginnen met investeren in cryptocurrencies om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe ontwikkelingen? Creëer je account hier en start met het kopen van Ethereum zodat je kunt investeren in deze NFT projecten.