Wie is de dochter van Pablo Escobar en wat doet ze nu?

Wie is de dochter van Pablo Escobar en wat doet ze nu

Manuela Escobar is de enige dochter van de beruchte Colombiaanse drugsbaron en narco-terrorist Pablo Escobar, vaak aangeduid als “The King of Cocaine”. Haar leven tot nu toe is niets minder dan een spannend verhaal die je je waarschijnlijk nooit zou voorstellen in je wildste dromen

De rijkste misdadiger in de geschiedenis kon elk kleine wensje van zijn dochtertje vervullen. Het gerucht ging ook dat hij ooit 2 miljoen dollar verbrandde om zijn kleine prinses warm te houden. Manuela, die toen werd beschouwd als een verwend klein meisje, had alle rijkdommen van de wereld in haar kleine handen. Maar dit sprookje eindigde toen haar vader werd doodgeschoten door de Colombiaanse nationale politie toen ze slechts negen jaar oud was.

Haar leven veranderden drastisch na de dood van haar vader. Haar vader zag haar vluchten uit Colombia met haar moeder en broer om te ontsnappen aan de represailles. De drie familieleden reisden naar verschillende plaatsen waaronder Brazilië, Ecuador, Zuid-Afrika en Peru, totdat ze in Argentinië belandden. Manuela veranderde haar naam in Juana Manuela Marroquin Santos en heeft sindsdien een rustig en privé leven geleid.

Leven als een prinses

Manuela werd geboren op 25 mei 1984. Ze was de jongste thuis. Oudere broer, Juan Pablo Escobar Henao, groeide op als architect en auteur. Hij had ook zijn naam veranderd. Hij heet nu Sebastián Marroquín. Manuele leidde in tegenstelling tot de kinderen van haar leeftijd een heel ander leven. Ze kreeg bijvoorbeeld thuisonderwijs.

Deze stap werd gezet om haar veiligheid te verzekeren tegen de vijanden van haar vader. Op 13 januari 1988 ontkwam ze net aan een moordpoging. Haar vader zag een bomexplosie in hun flatgebouw in Monaco. Pablo beschuldigde de Colombiaanse drugshandelaar, Hélmer Herrera.

Manuela leefde als een prinses toen haar vader nog leefde. Pablo, beschouwd als een van de meest gevreesde narcoterroristen ter wereld, was een liefhebbende vader die alles voor zijn kinderen over had.

Ooit wilde Manuela een eenhoorn voor haar verjaardag. Haar vader zorgde dat ze haar cadeau kreeg, ondanks dat het een onmogelijk cadeau was. Hij creëerde vanuit een paard een eenhoorn. Er werd koeienhoorn op het voorhoofd en vleugels aan de rug van het paard bevestigd. Het paard overleed tijdens dit proces aan een infectie.

Er werd ook gespeculeerd dat Manuela’s vader, terwijl hij zich met zijn gezin op de berghelling van Medellin verstopte, stapels dollarbiljetten verbrandde ter waarde van ongeveer 2,0 miljoen dollar om haar tegen onderkoeling te beschermen.

Manuela vroeg naar de waarde van een miljard dollar. Pablo antwoordde hierop “de waarde van je ogen, mijn prinses”. Bronnen onthullen ook dat haar vader ooit beloofde dat zij de laatste van zijn bloedlijn zal zijn. Pablo hield zo veel van zijn dochter dat hij zich aan zijn belofte hield. Een van zijn minnaressen moest bijvoorbeeld een abortus plegen.

Van rijkdommen tot leven van een vluchteling

Manuela’s leven nam een andere wending toen haar vader op 2 december 1993 tijdens een vuurgevecht door de Colombiaanse nationale politie werd doodgeschoten. Ze moest alle rijkdom achterlaten en in 1995 vluchtte ze uit Colombia met haar moeder en broer.

Ze probeerde te ontsnappen aan haar vaders vijanden. Ze vluchtten eerst met het hele gezin naar Mozambique en daarna naar Brazilië. Uiteindelijk arriveerde het gezin in Buenos Aires, Argentinië.

Ze begon haar nieuwe leven als Juana Manuela Marroquin Santos in Argentinië met haar moeder en broer, die ook nieuwe namen hadden. Het kleine meisje was zo gehecht aan haar vader dat ze sliep met het shirt dat Pablo op zijn laatste dag droeg.

Ze hield ook een stuk baard van Pablo onder haar kussen. In Argentinië begon ze met haar broer naar school te gaan, terwijl haar moeder een succesvolle vastgoedondernemer werd. Toen de zaken echter normaliseerden, ontdekte een van haar moeders zakenpartners de echte identiteit van haar moeder, waardoor de moeder haar verdiensten verdwenen.

De moeder werd anderhalf jaar gevangen gehouden, terwijl haar geld werd onderzocht. De moeder werd vrijgelaten omdat de autoriteiten geen enkele associatie van haar financiën konden vinden met enige illegale activiteiten. Maar dit incident en de onthulling van de identiteit van haar familie beïnvloedde opnieuw het leven van Manuela, die weigerde terug te gaan naar school. Daarna werd ze weer thuis geschoold.

Het huidige leven van Manuela Escobar 

Er is niet veel bekend over het huidige leven van Manuela, omdat het lijkt alsof ze ervoor heeft gekozen om uit de schijnwerpers te blijven. Ze is ook niet actief op sociale media en lijkt tevreden te zijn met een rustig leven.

In het filmpje hieronder komt u erachter wie de dochter van Pablo Escobar is en wat ze doet: