De belangrijkste keukentrends van 2024 op een rijtje 

Ben je toe aan een nieuwe keuken in huis? Start vandaag al met het ontwerpen van je nieuwe keuken, voorzien van de nieuwste apparatuur en uitgevoerd in een industriële, moderne of bijvoorbeeld landelijke stijl. Houd bij het ontwerpen van je nieuwe keuken rekening met de laatste trends op het gebied van keukens. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje. 

Om alvast wat inspiratie op te doen helpt het om een verkoper van Keukens Hoorn of een andere plaats te bezoeken. Loop eens door de showroom om te zien welke mogelijkheden tegenwoordig geboden worden. Ook het bekijken van het online assortiment van verkopers van bijvoorbeeld Keukens Zwolle biedt inspiratie.  

Kies voor zachte kleurencombinaties in de keuken 

Steeds vaker loopt de keuken door in een eet- of woonkamer. Het is daarom belangrijk om het kleurgebruik in de keuken hierop aan te passen. Populair in 2024 zijn de zachtere kleurencombinaties. Denk aan kleuren als beige, zand, terracotta of olijfgroen. Voordeel van deze kleuren is dat ze eenvoudig te combineren zijn met een bestaand interieur. Ze passen bij zowel een industriële, als een landelijke en moderne stijl. In sommige gevallen kiest men juist voor opvallend donkere kleuren. Het past bij een luxe design keuken. 

Houd de keuken netjes met dichte keukenkasten 

Waar voorheen regelmatig gekozen werd voor open keukenkasten, zijn het tegenwoordig de dichte keukenkasten die gebruikt worden in het ontwerp. Dichte keukenkasten geven deze ruimte een nette, strakke uitstraling. Je kunt de keuken aankleden met verschillende accessoires op het aanrechtblad of bijvoorbeeld aan de muur. Denk aan een aantal bloempotjes met verse kruiden. Of denk aan fraaie, houten snijplanken. Ook het gebruik van een chique hanglamp als eyecatcher helpt je de keuken een sfeervolle look te geven, zonder dat deze al snel rommelig wordt. 

Gebruik van moderne en luxe apparatuur

Een derde keukentrend voor 2024 is het gebruik van moderne, vaak luxe apparatuur. Een goed voorbeeld hiervan is de inductie kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. Het voordeel van zo’n kookplaat is dat je de afzuigkap uit het ontwerp kunt laten. Vaak is zo’n afzuigkap aan de muur bepaald geen sieraad. 

Naast de kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem wint de heetwaterkraan nog altijd aan populariteit. Het is prettig om geen losse waterkoker meer te hoeven gebruiken. Wist je dat de meest moderne oplossingen naast kokend water ook bruisend of bijvoorbeeld gekoeld water bieden? Een fijne toevoeging aan de keuken, zeker in de warme zomermaanden.