Wat kunnen we verwachten van crypto de komende tijd?

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit van crypto hebben gehoord. Dit is natuurlijk niet zo gek, door de enorme rendementen zijn er ontzettend veel mensen die ook wel zouden willen beleggen in deze speciale belegging. Nu is het alleen wel zo dat de markt een aanzienlijke daling mee heeft gemaakt over de afgelopen maanden. Dit is de reden dat veel mensen zich afvragen wat er de komende tijd allemaal zal gaan gebeuren. Om je hier net even iets meer over te laten zien hebben we voor jou de verwachtingen van de komende tijd voor jou onder elkaar op een rijtje gezet!

Komt er een daling aan? 

Een van de vragen die veel mensen hebben is of de prijzen van crypto nog verder kunnen en vooral zullen gaan dalen. Het is zeker mogelijk dat de prijzen in 2022 verder zullen gaan dalen. De prijs van Bitcoin zelf bereikte in november een recordhoogte van bijna 69.000 dollar, maar de prijs ligt nu veel lager. Carol Alexander, hoogleraar financiën aan de Sussex University, verwacht dat de Bitcoin in 2022 zal zakken tot een dieptepunt. Zij denkt dat er geen altcoin season aankomt nu Bitcoin mogelijk verder zal gaan dalen ten opzichte van wat op dit moment plaatsvindt op de markt. Dit zou betekenen dat het mogelijk is om even te wachten en vervolgens later pas in te kopen. 

Een optimistischer beeld

Anderen zien het echter een stuk positiever in, zij zijn van opvatting dat er geen crash in 2022 aan zal gaan komen. Yuya Hasegawa, een crypto-marktanalist bij de Japanse beurs voor digitale activa Bitbank, gelooft dat de belangrijkste risicofactor nog altijd de FED is. Hij denkt dat het beleid over de rente in de VS al is besloten en waarschijnlijk al in de prijs berekend is. Volgens hem zou het zomaar kunnen dat de markt door het grote aantal onbekende cryptomunten juist zal gaan stijgen. Dit zou mogelijk zijn door een toestroom aan nieuw geld op de markt. Door dit nieuwe geld zouden de prijzen hoger uit kunnen vallen dan de analisten denken. Wel wordt er rekening gehouden met het feit dat er eerst een kleine daling aankomt voordat de prijzen weer in de lucht gaat. 

Dé investering van dit moment

Uiteindelijk weet natuurlijk niemand wat er precies zal gaan gebeuren op de markt. Echter, het is wel een feit dat er de komende tijd een grote kans bestaat er een stijging aan zal komen. Dit alleen al is de reden om de markt even goed in de gaten te houden. Ook is het handig om je goed in te lezen op het gebied van crypto als je mogelijk van plan bent om zelf te gaan beleggen. Wil je alles leren wat je moet weten over crypto dan raden wij je aan om deze site even op je gemak door te nemen. Hier vind je nog veel meer artikelen die je alles laten zien wat je maar moet weten!