Victor Abeln: Vriendin, Afkomst, Ogen en meer feitjes

Wie kijkt er niet graag mee met de dates van onbekende mensen tijdens het programma First Dates. Maar wie kijkt er stiekem ook voor de barman van het immens populaire programma? Degene die de drankjes verzorgt tijdens het programma is Victor Abeln. In deze blog vertellen we jou alles over de barman met de helderblauwe ogen.

We kunnen ondertussen wel spreken over het feit dat Victor Abeln een ware televisiepersoonlijkheid is geworden. Met zijn felle blauwe ogen schenkt hij de drankjes in van de mensen die de ware liefde proberen te vinden in het programma First Dates. Maar Victor heeft natuurlijk meer in zijn mars dan het kennen van heel veel verschillende cocktails en drankjes. Vanaf 2015 kunnen we hem zien in First Dates. Hij maakt de lekkerste cocktails en probeert de gespannen gasten te laten ontspannen door een praatje te maken. Ze zijn immers op blind date!

Voor wie het programma niet kent; First Dates is een programma waarbij mensen met elkaar op date gaan in een restaurant. De mensen worden vooraf gekoppeld aan elkaar. In het restaurant kunnen ze elkaar beter leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. En die drankjes, die worden natuurlijk door onze Victor ingeschonken.

Wat weten we verder nog meer over Victor?

Victor is geboren in 1984 in Deventer. Daarnaast heeft hij nog in Gorssel gewoond en in Epse. Sinds dat hij 15 jaar oud is werkt hij al in de horeca. Maar Victor heeft meer gedaan. Hij heeft namelijk in Amsterdam sociologie gestudeerd. Na zijn studie heeft hij op meerdere plekken in de stad in de horeca gewerkt. Hij was dan ook aan het werk bij de sociëteit Sexyland, dit vind je op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, toen iemand hem vroeg casting te gaan doen voor de Nederlandse versie van First Dates. Het concept komt namelijk eigenlijk uit Engeland. Eerst wilde hij het niet doen, maar daarna besloot hij het toch een kans te wagen. En hoe dat verder is gegaan weten we natuurlijk allemaal. Via via kwam hij bij het programma van BNNVARA terecht.

Veel mensen denken dus dat het een feit is dat de barman eigenlijk een acteur is. Maar dat is niet waar. Victor is een echte barman. En door zijn sociologie-studie weet hij de mensen met een date gerust te stellen door middel van goede vragen.

Even terug naar de blauwe ogen van Victor. Want veel vrouwen menen verliefd te zijn op de barvrouw. Zo kreeg de barman ooit een eigen YouTube-serie waarin vrouwen met hem op date konden. Toentertijd kreeg hij maar liefst 5.000 berichtjes. Waardoor? Uit de vele berichten en mailtjes komt het door zijn blauwe ogen. Hoewel hij de berichten heel erg leuk vond, vond hij het ook intimiderend. Veel vrouwen deden alsof ze hem kenden, puur omdat ze hem op televisie hadden gezien. Dat vond Victor wel intens. Er is dan ook geen nieuwe liefde uit het programma gekomen.

De vriendin van Victor

Maar ondertussen is Victor geen single meer, en heeft hij een relatie met de actrice Titia Hoogendoorn. Een man die houdt van zijn vrijheid en die een paar keer een flink gebroken hart heeft opgelopen, is ondertussen al heel wat jaren gelukkig met zijn vriendin. Vorig jaar werd er bij zijn vriendin de slopende ziekte MS gediagnostiseerd. Ze kreeg een heftige aanval waarbij ze haar benen steeds minder kon bewegen. Zo erg dat ze even in een rolstoel terecht kwam. Dat kwam omdat ze een MS-plek op haar ruggenmerk heeft, hierdoor krijg ze uitval-symptomen. Gelukkig kan ze met veel rust en medicatie herstellen, al blijft de vraag of er restschade blijft.

Zijn vriendin heeft hem toentertijd volledig verrast. De bekende barman die natuurlijk heel veel vrouwen dagelijks te zien kreeg, dacht wel te weten wie zijn droomvrouw was. Totdat Titia voorbijliep. Hij bleek volledig onverwacht in één keer voor haar te vallen.

Dat de liefde voor zijn vriendin diep zit, blijkt ook wel uit het feit dat Victor Abeln sinds kort ambassadeur van het MS Fonds is. Hij weet als geen ander dat MS een onzichtbare ziekte is. Dat het soms veel beter lijkt te gaan met zijn vriendin dan dat het in werkelijkheid gaat. Geen nieuws is niet altijd goed nieuws. Victor is vooral blij dat hij als MS-ambassadeur aandacht kan vragen voor het Nationaal MS Fonds. Er is nog een hoop onbekend over de ziekte. Daarnaast hij is natuurlijk trots op zijn vriendin, die ondanks alles nog steeds dezelfde enthousiaste en sterke vrouw is die ze is.

De toekomst op het beeldscherm

Victor Abeln is dus niet direct iemand geweest die direct veel in spotlights wilde gaan staan. Sterker nog, hij ambieerde een leven als televisiepersoonlijkheid niet eens. Toch doet hij het leuk op de Nederlandse televisie. En kan hij zijn bekendheid inzetten voor bijvoorbeeld zulke goede dingen als het MS-fonds. Daarnaast is zijn vriendin ook een bekende Nederland. Ze speelde in series als Spangas. Ook zet ze zich in voor een betere wereld, hiervoor gebruikt ze vooral haar Instagram-account. Waar ze dan ook meerdere prijzen mee heeft gewonnen.

Of Victor in de toekomst nog meer programma’s gaat doen of op nog meer plekken de drankjes gaat verzorgen is onbekend. Wat we natuurlijk wel weten is dat hij een van 9-17 baan totaal niet ambieert. Hij houdt van zijn vrijheid en het stuk niet weten wat je volgende maand gaat doen. Voorlopig zit hij nog goed bij het programma First Dates. En oude liefde roest natuurlijk niet!