Leukste activiteiten voor een vakantie op de Veluwe 

In Nederland hebben we een aantal prachtige natuurgebieden, maar het grootste nationale park vind je op de Veluwe. Daar omheen vind je natuurlijk allerlei leuke activiteiten om te doen. Van een bezoekje aan het oorlogsmuseum tot ontspannen in een welness. Maar wil je echt genieten van de Veluwe dan boek je een huisje op de Veluwe, zodat je meerdere dagen kan blijven. Wij geven je in deze blog een aantal tips voor een vakantie op de Veluwe. 

Slapen in de natuur

Wanneer je naar de Veluwe gaat dan wil je optimaal genieten van de natuur. Een dagje Veluwe is dus eigenlijk niet genoeg. Een vakantiepark op de Veluwe is een veel betere manier om ultiem uit te rusten. Zo heb je vakantieparken met een eigen plek midden in de natuur. Sommige huisjes op de parken zijn ingericht met sauna of je vindt een hottub naast je huisje. Dat is nu echt slapen midden in de natuur met een beetje extra luxe. 

Met een vliegtuig 

Wil je echt op een unieke manier de Veluwe verkennen? Vlieg dan over de Veluwe met een echt vliegtuig. Op de rand van de Veluwe vind je vliegveld Teuge vanaf waar je met kleine vliegtuigjes over de Veluwe kan vliegen. Dit zal een ervaring worden om nooit meer te vergeten. 

Een meerdaagse wandeltocht 

De Veluwe kan je niet verlaten zonder dat je een wandeltocht hebt gemaakt. Een groot gedeelte van de Veluwe is bestempeld als nationaal park en hier kan je alleen tegen betaling naar binnen. Ga je vroeg in de ochtend of wanneer de zon onder gaat dan heb je grote kans om dieren te spotten. Te voet beleef je de Veluwe op zijn best. Een meerdaagse belevingstocht is dan ook een echte aanrader wanneer je meerdere dagen achter elkaar wandelend van de Veluwe wil genieten. 

Air Born museum 

Hou je van geschiedenis, dan mag je het air born museum zeker niet overslaan. In Oosterbeek (nabij Arnhem) vind je dit museum dat je helemaal mee terug neemt in de tijd. In 1944 was dit dan ook het hoofdkwartier van de Britten. Hier leer je meer over de slag met Arnhem en over de hele tweede wereldoorlog. 

Fietsen door de heuvels 

Nederland is natuurlijk overwegend vlak en grote gedeeltes liggen zelfs meerdere meters onder het zeeniveau. Maar als we ooit overstromen dan hou je droge voetjes op de Veluwe. Er zijn een aantal mooie beklimmingen op de Veluwe, waaronder de Torenberg van 107 meter hoogte. Dit is dan ook gelijk het hoogste punt van de Veluwe. Maar de nummer één is toch wel de beklimming van de Posbank. Hier kan je 2,2 kilometer klimmen met een stijging van maar liefst 9%. Zeker een aanrader dus voor de fietsliefhebber. 

Uitrusten in een spa 

Bij een vakantie in eigen land denk je natuurlijk aan ontspanning. Je wil niet constant van hot naar her, maar je wil ook lekker kunnen uitrusten. Op de Veluwe kan dat geweldig, want je hebt er twee verschillende spa’s. Je kan bijvoorbeeld naar de Veluwse Bron of naar Thermen Bussloo. Dit zijn geweldige welness resorts waar je heerlijk tot rust kan komen, en zelfs kan overnachten om het helemaal af te maken.