Voordeelmuis: 5 leuke alternatieven voor voordeelmuis.nl

Als alternatief voor een papieren folder in je brievenbus kun je de meeste reclamefolders ook op internet vinden. Dit scheelt heel wat dozen vol oud papier! Zo kun je bijvoorbeeld kijken op Voordeelmuis. Maar er zijn veel meer handige websites die deze mogelijkheid aanbieden. Wij zetten daarom een aantal alternatieven op een rij.

Nee/Ja of Nee/Nee sticker

Goedkoop boodschappen doen kan je veel opleveren. Logisch dat je graag zo goedkoop mogelijk boodschappen doet om geld te besparen. Heb je een Nee/Ja sticker op je deur geplakt om reklamefolders buiten de deur te houden, maar wil je eigenlijk toch wel naar reclamefolders kijken? Dan kan je deze ook online vinden. Er zijn veel verschillende websites die deze mogelijkheid aanbieden. De meest bekende is misschien wel Voordeelmuis. Op deze website zie je in één oogopslag in welke supermarkt de spullen die je wilt kopen eventueel in de aanbieding zijn. Zoeken kun je op woord, merk, winkel of categorie.

Naast Voordeelmuis zijn er nog meer websites die deze mogelijkheid aanbieden. Wij zetten hieronder de alternatieven.

Folderz.nl

Folderz verzamelt dagelijks de actuele folders, reclamefolders, magazines en lookbooks van alle winkels in Nederland. Vaak staan nieuwe folders snel op deze site. Je kunt deze folders omdat het online is ook op je werk, school of in de winkel bekijken. Als je Folderz in je favorieten zet, kun je een nee/nee sticker op je brievenbus plakken. Hiermee bespaar je niet alleen tijd, maar het is ook nog eens beter voor het milieu.  

Reclamefolder.nl

Dagelijks heeft dit platform meer dan 50.000 aanbieding en 250 verschillende folders. Dit platform is niet alleen een website, maar kun je ook als app downloaden. Het is zowel op de webiste als in de app mogelijk om te zoeken op winkel en product. Daarnaast kun je jouw favoriete producten ook handig delen met jouw vriend of vriendin.

Foldersenkranten.nl

Een andere handige website is Foldersenkranten.nl. Ook hierop kun je gemakkelijk zoeken naar aanbiedingen van veel verschillende winkels. Op de website zijn de aanbiedingen verdeeld in verschillende categorieën, zodat je gericht kunt zoeken.

Spotta.nl

Spotta is een shoppinghulp die helpt bij het makkelijk verkrijgen van voordeel en inspiratie. Ze zijn zowel een website, app als een bezorgservice. Wekelijks bezorgen ze aan 5,2 miljoen huishoudens folders. Ze hebben meer dan 60 jaar ervaring hierin.

Folderplaats.nl

De laatste website is Folderplaats.nl. Op deze overzichtelijke website, kun je makkelijk de producten vinden die jij wilt. Ze werken nauw samen met verschillende import- en handelmaatschappijen, waardoor jij zeker weet dat je vers en goed eten koopt.

Andere besparingstips

Goedkoopste supermarkt

A-merken zijn volgens de Consumentenbond gemiddeld 40% duurder dan huismerken. Door huismerken te kopen kun je dus al veel besparen. Maar omdat de kwaliteit van huismerken veel kan verschillen, is vergelijken van supermarkten door naar huismerken te kijken lastig. Ze hebben supermarkten dan ook vergeleken door naar A-merken te kijken. Volgens onderzoek van de consumentenbond was Jumbo, afhankelijk van het filiaal, de goedkoopste supermarkt van 2020. De Spar was de duurste supermarkt. Let wel op, Jumbo hanteert per winkel verschillende prijsniveau’s.

Vleeswaren invriezen

Koop houdbare spullen in grote hoeveelheden in tijdens aanbiedingen, dit scheelt vaak zo’n tientallen procenten. Ook is het handig om dingen te kopen die je kunt invriezen, bijvoorbeeld vleeswaren. Haal als je het nodig hebt een deel uit de vriezer en het is altijd (vries)vers. Je hoeft op deze manier ook niet meer restjes weg te gooien.

Doe één keer per week boodschappen

Hoe minder vaak je in de winkel komt, des te minder kom je in de verleiding om dingen te kopen die je niet echt nodig hebt.

Ga met een volle maag boodschappen doen

Als je honger hebt, koop je altijd meer dan je van tevoren had gedacht. Eet daarom wat voordat je naar de supermarkt gaat om onnodige uitgaven te voorkomen.

Bestel je boodschappen online

Als je dingen online besteld wordt je minder verleid tot een impuls aankoop. Maar dan moet je besparing wel opwegen tegen de bezorgkosten. Naast de bekendere bezorgservice van Albert Heijn hebben bijvoorbeeld Coop en Super tegenwoordig ook de mogelijkheid om online je boodschappen te doen en te laten bezorgen. Ook is er een bedrijf speciaal voor het laten bezorgen van je boodschappen. Namelijk Picnic.

Kijk onderin de schappen

De duurdere merken worden meestal op ooghoogte uitgestald. De goedkopere merken liggen meestal onderin of helemaal bovenin. Kijk dus vooral daar.

Maak een boodschappenlijst

Zo zorg je ervoor dat je alleen dat koopt wat je nodig hebt. Vraagt wel wat discipline om ervoor te zorgen dat je de verleidingen in de winkel weerstaat. Door onderstaande apps te gebruiken kun je je weekmenu afstemmen op datgene wat in de aanbieding is of bijvoorbeeld goedkoop in bulk inkopen:

Afgeprijsd app
De Afgeprijsd app laat zien welke producten bij jou in de supermarkt in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten en daarom met korting te koop zijn. Deze app is oorspronkelijk gemaakt om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt heel eenvoudig je supermarkt selecteren en krijgt dan direct een overzicht van alle afgeprijsde producten. De app is helemaal gratis.

Vanonzeboer
Via Vanonzeboer kun je relatief voordelig vers, traceerbaar (biologisch) vlees en kip van Hollandse bodem online bestellen.

Kruiden en specerijen
Via van Beekum kun je vaak flink goedkoper dan in de supermarkt je kruiden en specerijen inkopen.

Groenten
De Groenteboer.nl heeft regelmatig goede aanbiedingen. Neem dus hier eens een kijkje!

Hiiper app
Hiiper is een app waarmee je ook simpel & snel kunt vergelijken waar je boodschappenlijstje vandaag het goedkoopst is. Via de website of de app maak je je lijstje en Hiiper berekent direct de kosten van dat lijstje bij supermarkten in de buurt. Scheelt je tijd om zelf alle folders door te kijken.

Scoupy app
Met de Scoupy app krijg je korting op diverse A-merk producten of kun je ze zelfs helemaal gratis uitproberen. Ook kun je spaarpunten verzamelen bij de aankoop van bepaalde producten, zo kun je sparen voor verschillende acties.