Je huis voorzien van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al jarenlang super bekende en populaire raamdecoratie. Dit is uiteraard niet zonder reden. Rolgordijnen bieden verschillende voordelen en komen in iedere ruimte in huis tot hun recht. Via een koord zijn rolgordijnen eenvoudig te bedienen waardoor je zelf invloed hebt op de hoeveelheid lichtinval dat je in huis hebt en je privacy. In deze blog lees je alles over rolgordijnen, ben je op zoek naar andere informatie? Kijk dan op ilumio raambekleding om zo meer te weten te komen over alle andere soorten raamdecoratie.

Rolgordijnen zijn erg divers en beschikbaar in verschillende transparanties. Dankzij deze diversiteit zijn ze handig voor alle situaties en ruimtes. Naast drie transparanties is er ook een eindeloos aanbod in kleuren en worden je rolgordijnen op maat gemaakt. Rolgordijnen zijn tijdloos, ze hebben een moderne en warme uitstraling. Daarnaast bieden ze sfeer en variatie in een ruimte.

Drie varianten voor ieder interieur

Verduisterende rolgordijnen komen vaak voor in de slaapkamer. Deze hebben een dikke verduisterende stof, hierdoor kunnen ze een ruimte volledig verduisteren. Zo kun je genieten van een donkere ruimte en een fijne nachtrust. Naast het verduisteren van een ruimte, hebben deze rolgordijnen ook nog een andere functies. Dankzij de dikke stof die verduisterende rolgordijnen met zich meebrengen, hebben ze ook een isolerende functie. Tussen het raam en rolgordijn is een stilstaande laag lucht, die creëert een isolerende laag. Dit zorgt ervoor dat tijdens een warme zomer de warmte juist buiten kunt houden en kunt genieten van de tempratuur in huis.

Lichtdoorlatende rolgordijnen is de twee transparantie. Deze rolgordijnen komen vaak voor in de woonkamer of op kantoor. Het is namelijk niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, ideaal voor je privacy dus. Ben je klaar met nieuwsgierige voorbijgangers die bij je naar binnen kijken? Dan is een lichtdoorlatend rolgordijn de perfecte keuze. Wel laten deze rolgordijnen genoeg natuurlijk lichtinval door. Zo is je ruimte altijd voorzien van voldoende lichtinval.

De derde variant zijn transparante rolgordijnen, deze bestaan uit, zoals de naam al zegt, een transparante stof. Je kijkt hier eenvoudig doorheen, daarom komen deze rolgordijnen vaak voor bij woningen met een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin. Transparante rolgordijnen laten een ruimte nog groter lijken. Door de hoeveelheid licht die erbinnen komt krijgt een ruimte een heel ander beeld.