Zo richt je een kleine babykamer in

Een kind op komst betekent vaak dat de logeerkamer of kantoorruimte omgetoverd wordt tot een babykamer. In de meeste gevallen zijn deze ruimtes erg klein, maar dat hoeft helemaal niet een probleem te zijn. Er zijn namelijk genoeg ruimtebesparende oplossingen om een gezellige en knusse babykamer te maken. In dit blog geven we je wat algemene tips die je kunnen helpen bij het inrichten van een kleine babykamer!

Maak gebruik van de vloer en de muren

Als je weinig vierkante meters tot je beschikking hebt, kijk dan ook wat je kan toevoegen aan de muren of het plafond om zo de ruimte optimaal te benutten. Kies bijvoorbeeld voor een hoge kast of wandplanken waar je genoeg babyspullen op kwijt kan. Nog een tip hiervoor: kies voor wandplanken met een kledingstang eronder om zo kleding op te hangen. Hoewel een vloerkleed kinderkamer erg leuk is om de ruimte te versieren, is het handiger om de grond zo vrij mogelijk te houden. Hierdoor wek je de illusie dat de ruimte groter is dan het daadwerkelijk is. Als je er toch voor kiest om een vloerkleed te nemen, kies er dan wel eentje zonder een druk patroon.

Geen poespas, wel multifunctioneel

Als de babykamer klein is, dan moet je je niet laten verleiden door allerlei schattige accessoires. Een babykamer moet echter altijd functioneel blijven, zeker als je weinig ruimte hebt. Kies bijvoorbeeld voor meubels die meerdere functies hebben, zoals een opklapbare commode voor aan de muur. Dit bespaart ook nog eens veel ruimte! Daarnaast zijn er ook ledikanten die een commode hebben ingebouwd of een verschoningstafel inclusief een bad. Als je dan toch de boel wilt opleuken, kies dan bijvoorbeeld voor een accessoire zoals een speelkleed. Niet alleen is het een goede versiering, maar je kind kan ook veilig spelen op zulke kleedjes.

Houd het licht

Zorg ervoor dat de babykamer voldoende (dag)licht krijgt. Als er niet genoeg daglicht binnenkomt, dan kun je er ook voor kiezen om een hanglamp, wandlamp of nachtlamp te installeren. Dit zorgt ook voor een rustige sfeer in de kamer. Daarnaast adviseren we ook om een licht kleurenpalet te kiezen voor de algemene uitstraling van de kamer. Niet alleen oogt dit fijn, het zorgt ook voor een ruimtelijk effect. Denk bijvoorbeeld aan pastel kleuren zoals lichtblauw of zachtgeel. Zorg er ook voor dat het een duidelijk palet is: kies dus voor een hoofdkleur en maximaal twee accenten. Je baby zal dan ook niet snel overgestimuleerd raken van alle kleuren in de kamer.