Solomio: wat is dit voor chat website?

Verveel je je wel eens? Ben op zoek naar iemand om mee te praten? Of ben je op zoek naar een nieuwe chatsite? Chatten met mensen kan heel gezellig zijn en een toevoeging aan je leven zijn. Je kunt nieuwe contacten opdoen op een hele laagdrempelige manier. Maar chatwebsites kunnen ook een negatieve kant hebben. Wij leggen je in dit artikel alles uit over chatwebsites aan de hand van Solomio.

Wat is een chatroom?

Chatwebsites en chatrooms zijn er heel veel in Nederland. Stuk voor stuk hebben ze een andere doelgroep. Sommige zijn speciaal bedoeld om gewoon gezellig met iemand te kletsen, terwijl andere websites weer specifiek zijn om iemand te vinden om mee op date te gaan. Sommige chatwebsites zijn ook overkapte sekswebsites. Weet dus goed waar je aan begint voordat je zomaar op een chatwebsite inlogt.

Faker

Chatwebsites komen geregeld negatief in het nieuws. Dit komt door zogenoemde fakers. Een faker is een persoon die zich op het internet anders voordoet dan hij of zij in werkelijkheid is. Fakers zijn actief in chatrooms, of maken profielen aan op datingsites waarbij ze foto’s van anderen gebruiken als profielfoto. De reden is meestal omdat men bepaald gedrag probeert uit te lokken. Het bekendst zijn fakers met seksuele motieven. Zo kan worden geprobeerd om de ander aan te zetten tot het hebben van cyberseks het toesturen van erotische foto’s, of (uiteindelijk) het maken van een afspraakje met seks.

Wat is solomio

Solomio is een Nederlandse webcamsite waar mensen vaak op zoek gaan naar seksueel contact. Op dit platform mag iedereen tussen de 12 en 100 jaar een profiel aanmaken. Maar erotisch webcammen is alleen toegestaan op het 18plus-gedeelte. Er staat op de website dat erotisch chatten en webcamen alleen mag in de daarvoor bedoelde ruimtes. Solomio is niet gemaakt om nieuwe contacten te maken en direct af te spreken. De bedoeling is juist om gewoon leuk contact met elkaar te hebben online. Afspreken is niet verboden maar je moet dit niet verwachten. Je kunt zowel met een groep chatten als met iemand privé. Solomio is een aantal jaar geleden in opspraak gekomen, vanwege een volwassen man die webcamseks had met een minderjarig meisje.

Andere chatrooms

Wil je graag op een chatroom, maar weet je nog niet zo goed wat je zoekt. Of wil je zeker weten dat je in de juiste chatroom terechtkomt? Lees dan snel verder.

Website 1: chatmetvreemden

Deze chatroom bestaat al sinds 2011 en zoals de naam al zegt, kun je hier dus chatten met iemand die je nog niet kent. Dit zijn 1-op-1 gesprekken. Je kunt gebruik maken van de webcam en dus videobellen met elkaar, maar dit hoeft natuurlijk niet. Als je liever anoniem blijft, kan dat ook. Je hoeft op deze website geen account aan te maken, maar je kunt gewoon je gegevens invullen en beginnen met chatten. Zodra je begint, ga je dus praten met iemand die je niet kent. Je kunt het over van alles hebben. Als je liever met iemand anders chat, dan kun je met slechts één druk op de knop een nieuw gesprek starten met een andere persoon.

Website 2: Chatplaza

Chatplaza is een chatsite die speciaal bedoeld is voor singles. Via deze website kun je makkelijk andere vrijgezellen leren kennen. Het is heel makkelijk om lid te worden. Je hoeft namelijk alleen maar je e-mailadres in te vullen en een wachtwoord aan te maken. Hierna is je account af. Mocht je dat willen, kun je dan wat meer informatie en een foto van jezelf plaatsen. Er zijn verschillende chatboxen waar je in kunt gaan praten. Aan de naam kun je dan zien wat voor soort chatroom het is. Zo heb je bijvoorbeeld ‘Vrijgezellen’, ‘Senioren 30+’ en ‘Gewaagd 18+’. Mocht je iemand interessant vinden, dan heeft chatplaze de functie om 1-op-1 met iemand te praten.

Website 3: ChatTijd

ChatTijd is bedoeld voor vrijgezelle mensen die op zoek zijn naar seks. Deze website wordt dan ook voornamelijk gebruik voor cammen, seks chats en het maken van seksdates. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon iemand om even mee te kletsen, is deze chatsite dus niet iets voor jou. Een account heb je al heel snel aangemaakt en dan kun je beginnen met chatten. Op je account kun je ook aangeven wat je interesses zijn op seksueel gebied door meer informatie te geven over je seksualiteit of je huidige relatiestatus laten weten. Het lidmaatschap is helemaal gratis en je kunt met iedereen chatten. Het is ook mogelijk om de webcam te gebruiken.

Website 4: Novamora

Dit is een datingsite die niet bedoeld is voor een serieuze relatie, maar wel geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een erotisch avontuurtje of een spannend contact. Om een profiel aan te kunnen maken op deze site, moet je minstens achttien jaar oud zijn. Er zijn verder geen harde eisen om lid te mogen worden, of je nou een man of een vrouw bent en of je nou vuilnisman bent of een advocaat: iedereen mag lid worden. Je kunt op dit platform makkelijk andermans profiel bekijken. Zo kun je zien of je geïnteresseerd bent.

Website 5: Chisple

Op Chisple kun je heel gemakkelijk, snel en op een laagdrempelige manier nieuwe mensen leren kennen die dezelfde interesses hebben als jij. Deze chatsite is geschikt voor personen die lekker positief in het leven staan en die samen leuke dingen willen ondernemen. Je kunt op deze site dus gesprekken voeren met mensen die je nog niet kent. Je kunt op je profiel aangeven wat je interesses zijn, zodat je gemakkelijker iemand kan vinden die goed bij jou past. Via deze website is het dus goed mogelijk om nieuwe vrienden te maken. Veel mensen die gebruik maken van deze website gaan ook samen in ‘real life’ dingen ondernemen.