5 Tech tips voor een topvakantie

Voordat je op vakantie gaat moet je al genoeg regelen. Daarom hebben we de tech zomertrends van 2022 voor je op een rijtje gezet. Wat voor vakantie je ook tegemoet gaat (een strandvakantie, kamperen, een wandel- of fietsvakantie of naar een luxe oord), de zomer is het ideale seizoen om te pronken met de laatste tech trends. Wij helpen je op weg met onze tips. 

1. De Ultieme Tech Survivalset

Zorg dat je dit vakantieseizoen goed voorbereid bent met de ultieme tech survivalset. Een tech survivalset is een onmisbare aanvulling op je noodpakket. In noodgevallen is het belangrijk om direct toegang tot je communicatiemiddelen te hebben. Met een tech survivalset ben je altijd bereikbaar, zelfs wanneer de stroom uitvalt of er geen internetverbinding is. Een tech survivalset bestaat onder andere uit een walkietalkie, een draagbare radio, draadloze opladers en natuurlijk een powerbank. Dankzij deze items blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kun je hulp inschakelen wanneer dat nodig is. Een tech survivalset is dus een onmisbare aanvulling op je gewone survivalset.

2. Wearable Tech 

Van smartwatches tot fitness trackers, wearable tech is een geweldige manier om verbonden en gezond te blijven. Er zijn nu zoveel opties beschikbaar dat het makkelijk is om er een te vinden die bij je behoeften en stijl past. Een smartwatch is razendpopulair zowel de Apple als de Android versies. Hiermee meet je je hartslag, stappen, lees je appjes en nog veel meer. Neem bijvoorbeeld je zonnebril, die mag je natuurlijk niet vergeten. Maar die kan ook multifunctioneel zijn. Met de sommige moderne technische zonnebrillen kun je Instagram stories vastleggen terwijl je lekker van je uitzicht geniet. Maar je kunt ook kiezen voor een creatieve benadering en een Augmented Reality-bril proberen.

3. Draagbare speakers 

Draagbare luidsprekers zijn een must have voor muziek op het strand of bij het zwembad. Er zijn veel opties, dus je kunt er gemakkelijk een vinden die binnen je budget past. Daarnaast zijn headphones en koptelefoons onmisbaar. Al deze items moeten alle weersomstandigheden kunnen overleven en toch een geweldige geluidskwaliteit leveren. Kies daarom zorgvuldig.

4. Opladen kan duurzaam 

Een lader die je een hele dag stroom geeft klinkt ons als muziek in de oren. Het is moeilijk om je voor te stellen dat we ergens naartoe gaan zonder onze mobiele apparaten. We checken onze e-mail op onze smartphones of luisteren naar muziek, we vertrouwen op technologie voor het vinden van de weg, communicatie, entertainment en nog veel meer. Op reis komt een powerbank die op zonnepanelen werkt extra goed van pas. Of je nu gaat kamperen in de wildernis of vastzit op een klein vliegveld tijdens een overstap, een powerbank die op zonne-energie werkt kan een waardevolle toevoeging zijn aan je tech survival set.

5. Smartwallets niet sexy, wel safe

Iedereen weet hoe frustrerend het is om een portefeuille te verliezen, of als deze gestolen wordt. Het vervangen van pasjes en je rijbewijs, identiteitsbewijs komt bovenop het verlies van contant geld. Een slimme portemonnee kan dit soort verlies helpen voorkomen door een oplossing om geld te bewaren en te vervoeren. De meeste slimme wallets zijn voorzien van RFID-blokkering, zodat moderne zakkenrollers je creditcardgegevens niet kunnen stelen met een skimmingapparaat. Sommige smart wallets zijn voorzien van een tracking systeem, waarmee je je portemonnee kunt lokaliseren als deze zoekraakt of wordt gestolen.