4 tips voor succesvol wedden op sport

Het kijken van een sportwedstrijd is leuk, maar wanneer je ook een weddenschap plaatst op die betreffende sportwedstrijd wordt het kijken een stukje spannender. Dan hangt er van een winst of verlies ook nog een mooie prijs voor jou als kijker aan vast, en staat er dus net iets meer op het spel. Er zijn tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden om te wedden op sport. Met deze 4 tips kun je wedden op sport net iets beter doen waardoor de kans op succes groter is.

Verstand van sport? Liever niet!

Om te wedden op sport hoef je geen verstand te hebben van de betreffende sport. Kenners beweren zelfs dat het een nadeel kan zijn als je verstand hebt van de sport. Want dan kijk je met een gekleurde bril. Terwijl het, om succesvol te kunnen wedden, belangrijk is om naar de lange termijn te kijken. Een wedstrijd overanalyseren omdat je er zoveel van weet, levert wellicht vaak winst op, maar dit zal vaak een kleine winst zijn. Hieronder lees je tips hoe je je winst kunt maximaliseren. En op Wedwiki vind je tal van tips en how-to’s om in te zetten op sport.

Vergelijk odds

Een bookmaker stelt odds op, waarmee hij de kans op een bepaalde gebeurtenis (bijvoorbeeld winst of verlies) aanduidt. Dit doet zo’n bookmaker aan de hand van een hele hoop factoren en analyses. Maar een bookmaker kan er ook eens naast zitten. Daarom is het slim om odds te vergelijken en een weddenschap te plaatsen wanneer het erop lijkt dat de bookmaker zich verrekend heeft. Vooral als hij de kans op een gebeurtenis te laag inschat, en dus te hoge odds afgeeft, is dat een mogelijkheid om geld te verdienen.

Ook kun je kijken of een bookmaker een mooie promotie heeft en hier gebruik van maken voor een extra hoge uitbetaling als je de weddenschap goed hebt.

Wedden op minder gangbare competities of sporten

Van de Eredivisie, Premier League of Champions League zal elke bookmaker zijn kennis wel op orde hebben. Dat geldt ook voor de grote darttoernooien en andere populaire sporten. Maar van de voetbalcompetitie in één of ander Aziatisch land, een sport als skateboarden op de Olympische Spelen of een andere, onbekende sport of competitie, zal de kennis een stuk minder zijn.

Dat betekent ook dat de bookmaker minder tijd zal stoppen in analyses, aangezien de wedvolumes op deze sporten een stuk lager zijn. En daar kun je je voordeel mee doen, want hier zal een bookmaker wel eens een foutje maken en de kansen verkeerd inschatten. En zoals we hierboven al aangaven, daar kun je geld verdienen!

Combinatieweddenschappen

Wil je het simpel houden en wedden op bijvoorbeeld wedstrijden uit de Eredivisie? Dan zul je zien dat de odds vaak nagenoeg gelijk zijn en dat een foutje bij de bookmaker niet zo vaak voorkomt. Toch is het ook dan mogelijk om je winst te verhogen. En dat doe je door niet enkel in te zetten op de uitkomst van één wedstrijd, maar door een combinatie te maken.

Daarbij koppel je de uitkomst van verschillende wedstrijden in één weddenschap, en daarmee verhoog je de odds. Dat komt omdat de kans dat jij meerdere wedstrijden goed voorspelt, kleiner is dan wanneer je er één goed voorspelt. Wil je je kansen toch nog een beetje spreiden, dan kun je ook op combinaties binnen jouw keuze wedden, zodat je niet alles goed hoeft te hebben.

Tot slot nog een bonustip: wedden op sport is een kansspel. Ondanks deze tips kan het dus toch zijn dat je geld verliest. Dat komt omdat een uitkomst nooit van te voren met 100% zekerheid te voorspellen valt. Ajax wint vaak, maar ook niet altijd.