Wanneer heb je en notaris nodig?

Een bezoek aan de notaris klinkt waarschijnlijk niet heel spannend. Maar de rol van de notaris in onze maatschappij is erg groot. Je zou zelfs kunnen zeggen dat onze samenleving een puinhoop zou zijn zonder deze beroepsgroep. Bovendien staan notarissen aan de kant van de gewone burger. Daarom haal je er zelf ook veel voordeel uit. Door alles goed op orde te hebben ga je met minder zorgen door het leven.

Wil jij een juridisch document laten opstellen bij de notaris? Vind dan de goedkoopste notaris bij jou in de buurt!

Voorbeelden van het werk van de notaris

De notaris is een uniek juridisch ambt met bijzondere bevoegdheden. Daaruit blijkt alleen al het belang van deze beroepsgroep. Je laat er bijvoorbeeld een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap opstellen en rechtsgeldig maken. Verder spelen notarissen een essentiële rol in het overdragen van een koopwoning en het opstellen van verschillende soorten testamenten.

Je krijgt meer vrijheid door de diensten van een notaris

Juridische documenten, het klinkt allemaal niet zo heel interessant. Op zich best opvallend, want ze zijn er juist voor bedoeld om jou meer vrijheid te geven. Je bepaalt onder andere helemaal zelf wie jouw erfgenamen zijn en hoe je bezittingen verdeeld worden. Dat zijn allemaal zaken die passen bij een vrije samenleving zoals Nederland. De notaris is onmisbaar om de rechten van de doorsnee burger te beschermen. Ze geven jouw wensen in feite juridische waarde zodat ze gerespecteerd moeten worden.

Een testament heeft meer waarde dan aangenomen wordt

Het lijkt erop dat er vaak wordt aangenomen dat een erfenis automatisch in de goede handen terechtkomt. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Met name moderne constructies voor partnerschap zijn helemaal niet zo waterdicht als je denkt. Het is daardoor goed mogelijk dat je partner met lege handen staat wanneer jij komt te overlijden. Kijk daarom goed naar de voorwaarden in jullie samenlevingscontract of het geregistreerd partnerschap.

Meer zekerheid dankzij een bezoek aan de notaris

Heb jij al je juridische zaken helemaal op orde? Het is een vraag die het inslapen bij sommigen bemoeilijkt. De oplossing is om gewoon eens bij een notaris langs te gaan. Bespreek bijvoorbeeld de mogelijkheden voor je testament door of kom eindelijk echt te weten hoe het zit met een geregistreerd partnerschap. Notarissen geven je graag advies zodat jij met meer zekerheid en rust door het leven gaat.