Waarom jij blogs moet toevoegen aan je website!

apple laptop notebook office

Wist je dat je als bedrijf vaak wordt gezien als een specialist van een bepaald onderwerp? Misschien valt het je wel op uit de vragen die je van klanten krijgt: ze zijn vaak erg gericht en wanneer je niet direct een antwoord klaar hebt, zijn ze ietwat teleurgesteld. De expertise die verwacht wordt kun je vaak waarmaken. Sterker nog: je kunt hier zelfs op inspringen d.m.v. blogs. We vertellen je hier meer over!

Wat zijn blogs?

Blogs zijn stukken tekst die je op je website plaatst. Ze kunnen over van alles gaan, maar in de kern zijn het vaak informatieve stukken tekst die op een luchtige manier worden gebracht. Veel blogs zijn te lezen in maximaal vijf minuten: de lezer ontvangt relevante informatie op een fijne manier. Blogs zijn er ook in persoonlijke manieren, zoals mensen die over hun reis vertellen door de pen op papier te zetten. 

Als bedrijf zijn blogs een interessante manier om je kennis te etaleren. In een blog schrijf je over een actuele trend of over een ontwikkeling in je vakgebied. Aangezien je doelgroep jouw als expert ziet, wordt jouw informatie voor waar aangenomen. Maar, aangezien jij ook de eerste bent die erover spreekt, laat je ook zien dat je een actieve houding hebt en alles weet van wat er in je markt speelt. 

Waarom zijn blogs effectief?

Blogs werken goed vanwege de volgende twee redenen:

  • Speelt in op geloofwaardigheid: wanneer jij iemand in een blog weet te informeren over een onderwerp waar ze nog niets over weten, dan zorg je ervoor dat je expertise opbouwt. Veel klanten vinden het fijn om het gevoel van expertise te hebben wanner ze met een bedrijf in zee gaan, waardoor jij sneller wordt overwogen vanwege je kennis.
  • Betere vindbaarheid: wanneer jij de eerste bent die over een hot topic een blog schrijft, speel je in op je online vindbaarheid. Wanneer iemand informatie over dit onderwerp opzoekt, ben jij de eerste website die verschijnt. Dit kan in sommige gevallen een eerste indruk van je bedrijf zijn, die in dit geval zeker positief zal zijn.

Begin met schrijven!

Nadat jij een website laten maken hebt, is er niets dat je nog tegenhoudt van het schrijven van geweldige blogs. Begin gelijk en ervaar zowel het plezier ervan als de werking!