Alles wat je moet weten over de cryptomunt Ethereum

Ethereum kopen behoort tot een van de opties als je in de cryptomarkt wil stappen. Wat moet je allemaal weten over deze munt en hoe kan je het best beginnen?

Wat is Ethereum?

Ethereum is de naam van een coin in de cryptocurrency. Zoals iedereen inmiddels de Bitcoin wel kent, is Ethereum eigenlijk daar het kleine broertje van. En dat zit zo: Ethereum is nu al ontzettend populair en mensen vinden het leuk om te investeren in Ethereum. Alles wat Bitcoin doet, doet deze coin eigenlijk ook. Hij loopt alleen wat achter op de reuzebedragen van Bitcoin. Ethereum kopen is dus ook een stuk goedkoper. Dat komt omdat deze coin een minder hoge waarde heeft, dus je kan meer coins kopen voor hetzelfde geld. Ethereum is nu ongeveer 3300 euro waard en Bitcoin zit op 42.000. Dat is de waarde van 1 coin. Investeer je in één Ethereum, ben je dus ongeveer drieduizend kwijt, maar een hele Bitcoin koop je nu niet zo snel.

Hoe kan je het best investeren?

Investeren in een van deze coins hoeft geen hogere wiskunde te zijn, maar er zijn wel een aantal tricks om het investeren makkelijker en succesvoller te laten verlopen. Je wil een account hebben op een van de handelapps- of sites. Je kan eigenlijk heel snel meedoen. Bijvoorbeeld op anycoindirect, klik op creëer account hier en je hebt alleen een ID-kaart en een bankrekening nodig die je moet verifiëren. Daarna kan je direct aan de slag met het kopen en verkopen van alle coins die beschikbaar zijn op die app of site. Ethereum is zo’n bekende coin dat deze eigenlijk overal wel te krijgen is.

Hoe weet je wanneer je moet inleggen

Er zijn bepaalde grafieken te herkennen in de koersen van cryptocurrency. Er zijn bepaalde punten waarop je dus kan inkopen en verkopen. Als je de koers erbij pakt, kan je zien dat er bepaalde punten zijn waar de koerslijn niet verder onder duikt. Dat is dus een stabiel punt in de koers. Er zijn dan mensen die hun coins laten staan wanneer de koers zakt. Dat zijn meestal de langetermijninvesteerders. Zij laten ongeacht de dalingen of pieken hun geld op deze coins staan. Wanneer dat gebeurt, spreek je over een support line. De lijn waar de koers niet onder duikt. Dat is een relatief goed moment om geld in te leggen. Helaas weet je nooit precies wat de koers gaat doen en blijft er altijd een risico aan vast zitten.

Spreek doelen met jezelf af

Ethereum is een coin die best omhoog kan schieten. Door zijn populariteit en redelijk lage prijs is het een coin waar mensen wel in durven te investeren. Ook dat helpt mee aan een hoger bedrag voor Ethereum zelf en voor jou digitale wallet. Als de munt ineens flink stijgt, kan het jou ook wel eens naar de bol stijgen. Spreek dus van tevoren met jezelf af hoe je alles gaat aanpakken. Zet bijvoorbeeld bepaalde doelen vast. Heb je 500 euro winst? Haal dan eventueel de helft eraf en investeer verder met de andere helft. Zo haal je er winst en plezier uit, maar verlies je niet te veel.