Tips om jouw kerst dit jaar nog leuker te maken!

De dagen worden korter en dat kan maar één ding betekenen. Voordat je het weet is het weer zo ver. De feestmaand van het jaar is namelijk alweer bijna in zicht. In december sluiten we het jaar af met de leukste feestdagen. Heel Nederland viert dan Sinterklaas en Kerst. Bovendien sluiten we het jaar af met een goede borrel en beginnen we het nieuwe jaar met veelbelovende voornemens. Toch is Kerst de grote favoriet onder veel Nederlanders. Families komen dan bij elkaar onder het genot van heerlijk eten. Zo heeft ieder gezin ook weer zijn eigen tradities rondom kerst. Vaak gaat Kerst ook gepaard met kadootjes onder de boom en verrassingen. Niet alleen je familie, maar ook je werknemers kun je dit jaar verrassen met een mooi kerstpakket. Maar misschien vroeg je jezelf al af: waar kan ik een kerstpakket kopen? En wat zijn unieke kerstpakket ideeën? Wij hebben alle tips op een rijtje gezet hoe jij je kerst nog leuker kan maken dit jaar. Lees dus snel verder. 

Kerstpakketten

Ook dit jaar zijn er weer veel verschillende kerstpakketten te verkrijgen. Maar hoe kies je een uniek kerstpakket uit? Het is belangrijk dat je kijkt naar of het aanbod van een goede leverancier afkomt. Op deze manier ben je verzekerd van kwalitatief goede producten. Daarnaast is het mogelijk om een kerstpakket samen te stellen voor elk budget. Een kerstpakket van voedsel is altijd goed, maar misschien niet bijzonder en uniek. Tegenwoordig kun je kerstpakketten verkrijgen in alle soorten thema’s en kleuren. Kerstpakketten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten thema’s van verzorgingsproducten tot woning artikelen. Sterker nog, je kunt een kerstpakket zelfs personaliseren! 

Weetjes

Zit jij na het lezen van dit artikel al helemaal in de kerstsfeer? Staat de kerstmuziek al op en heb je al een warme kop chocomelk gemaakt voor jezelf? Dan zul je het vast leuk vinden om de meest bijzondere feitjes over kerst te weten te komen. Wist jij bijvoorbeeld dat de kerstman geïnspireerd is op onze grote vriend Sint-Nicolaas? Of ook wel beter bekend in de volksmond als Sinterklaas. Sint-Nicolaas leefde in de vierde eeuw in het huidige Turkije en stond erom bekend dat hij anonieme geschenken gaf aan mensen. Het verhaal gaat dat hij ‘s nachts munten in de schoenen legde van armen. Hier komt ook de traditie vandaan en dit heeft gezorgd dat we tot de dag van vandaag nog onze schoen zetten. Een ander leuk feitje is dat het huidige uiterlijk van de Kerstman bepaald is door een Coca Cola reclame. Archeologen kwamen er namelijk later achter dat de Kerstman eigenlijk vrij mager was. Hoe wij de Kerstman voor ogen hebben, een vriendelijke maar mollige man, komt dus helemaal niet overeen met hoe Sint-Nicolaas in de vierde eeuw eruit zag. Het kerstfeest is ontstaan in de vierde eeuw en stond in teken van de geboorte van Christus. Wist je dat de oorsprong van Kerst in Rome en Jeruzalem ligt? Destijds werd het niet op 25 en 26 december gevierd, maar wel op twee verschillende dagen. In Rome werd het wel op 25 december gevierd, maar niet op 26 december. Het werd in Jeruzalem zelfs op 6 januari gevierd. Leuke feitjes om alvast in de kerstsferen te komen!