Word jij afgeluisterd?

Heb je het gevoel dat je thuis of op je werk wordt afgeluisterd door apparaten die te vinden zijn in een spyshop? Dit kan zorgen voor een erg naar gevoel. Het is dan ook logisch dat je een manier wil vinden om erachter te komen of je daadwerkelijk wordt afgeluisterd. Wanneer dit het geval is kan je privacy hiermee worden geschonden. Reden genoeg om hier achteraan te gaan. In dit artikel zullen we je vertellen hoe je kunt controleren of je wordt afgeluisterd.

Word ik afgeluisterd?

Voordat je op zoek gaat naar afluisterapparatuur bij je thuis of op kantoor of een bedrijf inhuurt om een onderzoek uit te voeren, is het belangrijk dat jouw verdenkingen gegrond zijn. Om de vraag “Word ik afgeluisterd?” te beantwoorden is het belangrijk om de volgende tekenen langs te gaan. Antwoord je op de meeste tekenen “ja”? Dan is de kans dat je wordt afgeluisterd zeker aanwezig.

  • Lijken mensen je activiteiten te kennen terwijl dit niet zo zou moeten zijn?
  • Kennen andere mensen jouw persoonlijke of professionele zaken?
  • Hoor je ongebruikelijke geluiden of verandering van volume tijdens het bellen?
  • Hoor je ploffende, statische of krassende geluiden tijdens het bellen?

Luisteren

Je kunt proberen afluisterapparatuur te vinden door middel van goed te luisteren naar je omgeving. Probeer ‘s avonds (of op een ander stil moment) goed te luisteren naar het gezoem van een apparaatje. Zet je elektrische apparaten zoals je koelkast en computer uit. Loop rustig je woning rond. Hoor je zachte zoemgeluiden of piepgeluiden? Noteer dit dan. Mogelijk is dit afluisterapparatuur.

Anti-afluisterapparatuur

Anti-afluisterapparatuur zijn apparaatjes waarmee je gemakkelijk afluisterapparatuur kunt opsporen. Met anti-afluisterapparatuur detecteer je de signalen die door afluisterapparatuur worden uitgezonden. Er zijn verschillende anti-afluistersystemen te vinden. Denk hierbij aan apparatuur die speciaal is ontwikkeld voor het ontdekken van verborgen trackers. Ook zijn er systemen die het afluisteren van gesprekken tegen gaan. De anti-afluisterapparatuur zorgt ervoor dat je overal op een veilige manier gesprekken kunt volgen.

Voer een onderzoek uit

Anti-afluisterapparatuur kan erg duur zijn. Het is in sommige gevallen dan ook een beter idee om een onderzoek te laten plaatsvinden in plaats van het aanschaffen van een anti-afluistersysteem. Op deze manier kunnen professionals jouw woning of kantoorpand onderzoeken op de aanwezigheid van afluisterapparatuur. Deze professionals gebruiken de meest geavanceerde apparaten. De kans is bij aanwezigheid van spionageapparatuur dus groot dat deze ook daadwerkelijk wordt gevonden! Na de afronding van een onderzoek wordt er een rapportage aangeleverd waarin alle bevindingen zijn opgeschreven. Op basis van deze bevindingen kunnen (beveiligings)adviezen worden gegeven.

Wanneer je het vermoeden hebt dat je wordt afgeluisterd kan dit zorgen voor nare gevoelens. Niemand vindt het prettig wanneer zijn of haar privacy wordt geschonden. Door middel van goed te luisteren, afluisterapparatuur of het laten uitvoeren van een onderzoek kom je er al snel achter of je wordt afgeluisterd. We wensen je veel succes!